Nov 3, 2008

Humba...............Pig´s hocks-feet


This is the opposite of my post below, “We Invited You All“…………

Last weekend, I cooked „Humba“in our dialect,

I am not sure if this is Paksiw in tagalog.

I like this humba very much, which my Mama cooked it esp. when it is our bday or any occasion,

Humba is always present.


Latest pics, of my Mama, since she was sick for 5 mos......Praise God....Alleluja! she is already, OK


This is the first time, I cooked humba, using pig's hocks.

Here´s my ingredients for my Humba.

Hope it is okay to anybody who see this, but this is one of my very best food……Humba-„tiil sa Baboy“………………………….I am very proud cooking it," lamia gyd kaayo".


garlic,onions,gabi,banana blossoms, pig´s hocks-feet


This, I cooked it for at least 5 mins. so I can clean again the meat.



This how I cooked it…………..hmhmhmhmhmhm


Smell so good now………….lecker……………………….yamyam na…….





This is now the result, for almost 3 hrs, I cooked it gradually…………………………..so long` til it´s cooked.




I do this next time using pressure cooker, so it takes only maybe 30 mins, until done-cook………………….

Humba, Humba, Humba…………………

Come, we share together, it´s really lami kaayooooooooooooooooo, ,,,,

,,,,Tssssalllllapppppppppppppp



18 comments:

Anonymous said...

Lamia oy sa imo humba Vk, maka hinam hinam gyod..... si Mader Ok na iya lawas Vk praise God....... mao na ang imo nakita sa imo hingagoan....... ug nakita nimo ang imo gipang harvest na blessing na si mader makita nimo sa pic na malipayon.......
nga maayo na ug lawas. ...wala na ta gahuna huna na pila to na nagastos sa mga tambal ang ato napalit.... ang importanti nga maayo na ug lawas.......

ako na to giingnan na ipalantaw sa email niya..

Santa editorial said...

salamat sa pagbisita sa akong pajag. niadtong domingo ra mi nibiyahe paadto sa hometown sa akong kapikas sa kalami este sa kinabuhi. didto sa san vicente - mga 2 ka oras sobra gikan sa panacan kay haskang hinaya akong pagpadagan kay murag nagnamingaw man ang akong brake atong higayuna... dili mi naagselbrar or kalagkalag pero okasyon nalang usab nga makigsandurot sa mga kaparentehan nga mobisita sa balay sa mga lola ug lolo sa akong mga anak.. pagkahapon aw uli ra pod dayon mi... mao ra to among kalagkalag hehehe. o cge regards dinha sa imong pamilya...

Anonymous said...

Hi Vicki, you make delicious food, as always.

Anonymous said...

waaahhh kalami sa humba huhuhu gi paari ra jud ko nimo ug gipa ibog da :(

Bon unsaon na pag luto beh plis e email sa akoa ang recipe malooy ka basig makuhaan ko. lol

God is really good. Good to hear about your mama Bon, thanks God.
maibog baya ko sa naay mama kay ako bata pa man to akong mama nawala, bali naa mi bonding pero badlongon pa ko ato, murag lahi ra man jud nga minyo na ta kay dili na badlongon.

Ayaw baya limti ang recipe sa humba, malooy ka, ayaw sab lisura ang recipe ha. hehehe

ness said...

hi vicki,
galaway gyud ko ani uy! favorite gyud nako ang humba. ang nakanindot kay nia ko sa dgte daghan kaayo humba diri. heheheh!! tsalap!

Nance said...

uhmmm, yum,yum! sarap ng itsura, vk, tawag sa amin yan, paksiw na pata, sarap sa kanin, tapos may bagoong alamang, ay naku tataas ang cholesterol ko at blood pressure. kaya di na ako masyadong nagluluto ng ganyan dahil mahirap pigilan ang sarili, sarap kasi. :)

Mari said...

Masarap nga. Hindi na rin ako nagluluto masyado niyan para huwag tumaas ang blood pressure. Yeah, masarap sa kanin nga. Control...control...masarap...masarap. LOL

fortuitous faery said...

one of my favorite pork dishes! i love its sugary taste and the banana blossoms! and it's easy to cook! buti na lang may tindang banana blossoms in your area?

ness said...

hi vicki,

buntag sayo diri sa dgte pero galantaw ko sa picture gigutom ko! maayong ipamahaw ug humba uy. heheheh. dili gyud ko dagway mabalaw ug humba. love nako ni.

sige next time try other parts of the baboy. kanang ribs kay naay bukog lami ngat-ngaton. kub-kub 2x ba. :-)

Heart of Rachel said...

I'm happy that your Mama is better. I hope that she'll always have best of health.

I remember my mother-in-law cooking that dish. I think you did great. It looks delicious.

fortuitous faery said...

by the way, just curious: does your german family eat this pinoy dish? :)

Heart of Rachel said...

Thank you Vicki for greeting my husband Happy Birthday.

Carlota said...

maayo pa wala ko miari da. hmmmmmmmm kalamia sab ana Bon oi. asus naapa ko dira hurot jud na nako ay. hahahaha

Amy said...

manay kalami ana labina mag kinamot. lol* wala na sobra dinha? ga-i ko bi...

Marites said...

nalaway ko heheheh! lamia ani oy labi na kung naa rice..;P

Anonymous said...

ate vicky i love humba, my mom cooks it for me also.i want to try your recipe pero wala akong mahanap na banana blossom dito sa Darmstadt =(

Anonymous said...

Lagi ko rin yan request sa nanay ko pag umuuwi kami sa pinas.

Joro Livelihood said...

Kalamay baya aning humbaa oy, makasamot man ni sa akong highblood vk oy, pero sagdi lang, naa bitaw tambal...

Di na lagi ka mobisita sa akong kabos nga mga payag.